LA PIPI INFORMA (el retorno)

1- Davant una greu crisi econòmica es pot reaccionar de diferents maneres i fins i tot es pot no reaccionar i deixar que tot segueixi igual, que és el que fa la majoria. Però des de quan les reaccions són majoritàries? Gràcies a revoltes minoritàries  (socials, artístiques, tecnològiques, sanitàries…) la majoria ens beneficiem d’un munt de coses.

2- Davant la crisi,  dues reaccions més o menys previsibles (ja ha succeït  en altres ocasions crítiques) han aflorat amb força. L’una reacciona contra el més dèbil, assenyalant i denunciant  els immigrants com a culpables de la crisi. I això, com sabem, ja està passant. L’altra reacciona contra el més poderós, assenyalant i denunciant els polítics com a responsables i gestors de la crisi. I això, com sabem, ja està passant.

3- Sistemàticament, les maniobres anti- immigració  aprofiten els mecanismes democràtics per infiltrar-se en el sistema i aconseguir resultats.  Aleshores, són demòcrates?  Les maniobres dels  grups indignats amb el poder polític actual no utilitzen els mecanismes democràtics, sinó els de la protesta civil i l’acció directe per manifestar el seu rebuig i aconseguir resultats. Aleshores, són anti democràtics? Magnífiques perversions…

4- Si reacciones, de quina part estàs? Si no reacciones, a qui dónes ales? O et penses que donar ales és monopoli d’un conegut refresc energètic?

5- Les revoltes són benvingudes pels gestors polítics si són amables i folklòriques. Però quan deixen de  ser anecdòtiques …

6-Diversos polítics declaren que la democràcia té uns límits o una línia vermella. I és cert. Qualsevol revolta detecta aquesta línia, aquest límit i el traspassa o no és una revolta; és una reunió d’escala, una xerrada-col.loqui o un dinar de Nadal. I de vegades, travessar els límits no és modèlic i fins i tot es poden portar a terme actes poca-solta o poc encertats (no estem a favor d’ accions que puguin anar en contra de la integritat física de ningú).  Una revolta és així, unes vegades es guanya i altres es perd, que diria un futbolista.

7-Sí, el que està passant avui és  una revolta.  Qui ho dubta? No es reacciona contra un determinat partit polític ni contra la democràcia  (que tant ha costat d’assolir) sinó precisament contra una gestió miserable, partidista i mercantilista de la democràcia. Com hem pogut arribar fins aquí només en 30 anys de sistema democràtic? Tan poc l’hem cuidat? Tan poc ens l’hem creguda? Tan poc l’hem revitalitzat?

8-Ah, per cert, avui s’aproven els retalls que haurem de patir la població degut a una crisi que no ha provocat la població. Olé!

-PROPOSEM UN INTERCANVI: CANVIEM ELS HABITANTS DEL ZOO PELS DEL PARLAMENT, APROFITANT QUE SON VEÏNS, A VEURE SI LA COSA MILLORA… I SI NO, ALMENYS ELS DEL ZOO PODRAN EXPLICAR-HO ALS SEUS NÉTS.

PIPI (PLATAFORMA IRONICO-INTEMPESTIVA POST IMPERIALISTA)

Anuncios
Published in: on junio 15, 2011 at 3:42 pm  Comments (4)  

The URI to TrackBack this entry is: https://penjaments.wordpress.com/2011/06/15/la-pipi-informa-el-retorno/trackback/

RSS feed for comments on this post.

4 comentariosDeja un comentario

 1. Fantàstica la posada en escena dels helicòpters i la unanimitat dels nostres diputats aconseguida per la parella de fet Mas-Puig. El que no sembla preguntar-se ningú és què han fet els mossos per aconseguir tot aquest desgavell. Tot estava anunciat. Que potser els mossos avui feien vaga? Si no sembla que sigui això, l’única explicació de tot el que ha passat és que es tracta d’una simple i burda escenificació per acabar amb un moviment que fa temps que a la parella de fet Mas-Puig els molesta enormement i ja els va fer quedar malament no fa gaire. Necessitaven la unanimitat parlamentària i l’han aconseguida amb quatre moviments d’opereta. Els demés grups parlamentaris, o bé són estúpids, o bé els ha encantat la jugada.

 2. Hola David, us convido a veure un video que reflexa el que estava fent aquell dia un grup de Indignats. L’objectiu es simplement mostrar que molta gent que protesta, es a més, totalment contrària a la violència, i que els mitjans de comunicació poden cometre errors al generalitzar. Van haver-hi aldarulls, però està clar que no els van organitzar els indignats, sinó un grup de violents que en tenien ganes.

  LINK DE YOUTUBE; http://youtu.be/Qob4Pm39mdA?hd=1

  • Gràcies per enviar el link.
   I un comentari modest, que epero que m’accepteu. Aviso que és crític.
   Quan es vol retratar “la realitat” d’uns fets, moooolta cura amb el muntatge (que sempre és una forma de manipulació creativa). Per exemple, una banda sonora massa peliculera fa perdre part de la credibilitat del contingut, si no la perd del tot. Una cosa és un document audiovisual (que vol ser fidel a uns fets) i l’altra un trailer (que juga amb la música, amb l’impacte d’un final determinat o el que sigui, però que no intenta ser fidel a res perquè no és el seu objectiu. Els llenguatges audiovisuals, en els dos casos, són diferents). Dit amb tot el respecte del món i acceptant, d’entrada, que puc estar del tot equivocat.

   Una abraçada!

 3. Tens tota la raó, es una visió totalment personal. Jo els admiro i els veig com herois, sobre tot quan es mantenen inmòbils seguts a terra en els moments de violéncia. M’agrada mostrar-los des de el meu punt de vista. gràcies pel comentari.


Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: