MECÀNIQUES SONORES I MOLTA DANSA A DELTEBRE

Puc fer sonar el Meccano? O què?

Us imagineu un Meccano sonor? Pierre Bastien, músic i compositor parisenc, s’ho va imaginar fa més de dues decades i des d’aleshores no ha deixat de construir petites arquitectures mecàniques que sonen. Com és sabut, el seu univers sonor es va concretar amb l’orquestra  Mecanium, composta d’artilugis construïts amb peces de Meccano, elements percussius i senzills motorets, combinat, tot plegat,  amb instruments convencionals.

Les construccions sonores de Pierre Bastien conserven un esperit lúdic, juganer i delicadament dadaista, afí al de Pascal Comelade, amb qui ha col·laborat i ha format part de la Bel Canto Orquestra. Ara bé, les invencions mecàniques de Bastien són part fonamental dels seus concerts ja que esdevenen una mena de cos de ball que genera la seva pròpia coreografia basada en el moviment d’engranatges i circuits mecanitzats.

I tot això ho deixo anar perquè Pierre Bastien serà a Catalunya, a Deltebre el proper 27 de juny, on oferirà un concert gratuït titulat “Dansen els sons”.

El concert inaugura el Festival Deltebre Dansa (del 27 de juny al 10 de juliol). Miro el web del festival i comprovo que tots els espectacles, no només el de Pierre Bastein, són gratuïts, per tant, m’afanyo a proclamar-ho als 4 vents o a més vents si s’afegeix algun de nou.

Investigo una mica més i  me n’adono que el Festival Deltebre Dansa (del qual no en sabia res, ho confesso) és un excel·lent Festival de formació (dansa i circ)  que ara s’obra al públic amb espectacles a diversos indrets del poble: sota l’aixopluc d’un pont  o al jardí d’una casa particular, per exemple.

No sóc expert en dansa, però hi reconec noms prou coneguts com David Zambrano o el col·lectiu Les Eslovaks. Us deixo l’adreça web per si voleu informar-vos: http://deltebredansa.com/ca/

Potser és una bona excusa per baixar a aquelles terres i treure el nas per algun espectacle de dansa, abans o després de provar un bon arròs.

I dit això, un tast més de Pierre Bastien, sonor, s’entén.

Anuncios
Published in: on junio 19, 2011 at 7:27 pm  Dejar un comentario  

The URI to TrackBack this entry is: https://penjaments.wordpress.com/2011/06/19/mecaniques-sonores-i-molta-dansa-a-deltebre/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: