RETALLA COM PUGUIS

Ja s’ha confirmat, el Govern reduirà les subvencions a la mínima expressió i retallarà més en sanitat, educació i universitat. Aquestes son les noves -no gens noves- mesures per reduir el dèficit en 1.500 milions.
Cada cop falta menys perquè un dia el President exigeixi als seus Consellers més retallades i els Consellers, afligits i atemorits, li confessin que ja no queda res per retallar. Res? Impossible!, crida molt indignat el Molt Honorable. Hem de retallar més! Ha d’haver alguna cosa que encara no hàgim retallat! Els Consellers callen, espantats, retallant qualsevol comentari. Fins que tímidament, el Conseller de Cultura aixeca el braç. El President el mira fixament: què, Ferran, què dius! Podríem… –diu el Conseller amb veu culturalment tremolosa- podríem retallar la Història de Catalunya… Crec que és l’únic que queda.
Silenci històric.
El President se’l mira paralitzat, però el Conseller continua i diu: no sé, que en Jaume I sigui només en Jaume. Retallar els Quatre Gats a Dos Gats. El General Prim hauria de ser molt més prim encara… Sí!, esclata un Felip Puig entusiasmat. I reduïm institucions… Que el Consell de Cent sigui el Consell de Noranta-nou o de Vuitanta si cal!! I si la gent s’oposa els envio els anti-avalots, que fa cinc minuts que els tinc aturats! I l’Onze de Setembre!, deixa anar en Mas-Colell! No podem repetir dos “1”, l’economia no ens ho permet. Retallem-ne un!! L’1 de Setembre! O millor de juny que té menys lletres.
Eufòria general, abraçades, deliris.
Però esteu bojos? Us heu retallat el cervell o què?, protesta l’il·luminat President. No, no… Irene, segur que no queda res per retallar a Ensenyament? Els alumnes, per exemple… Irene Rigau contesta, pàl·lida: no President, recordi que no podem retallar el número d’alumnes per aula perquè fa no res que els hem apujat. El President, contrariat, reflexiona en clau patriòtica: i si posem un peatge d’accés al seient dels alumnes?
Silenci prehistòric.
I en Salut?, insisteix el President. Podríem imposar una taxa per estar sa. Què us sembla? La salut és un luxe ara mateix, oi, Boi? I en Boi Ruiz que tanca la boca com qui tanca un C.A.P. i no diu res.
Collons! M’ho poseu molt difícil! A en Jordi li haguéssiu dit que sí!! Encara em fareu retallar el pacte fiscal!, es queixa el President. No sé… a veure… Ferran! Torna’m a explicar això de retallar la Història? Perquè no podria ser la d’Espanya. O la d’en Montilla? No, oi?

Anuncios
Published in: on mayo 15, 2012 at 6:54 pm  Dejar un comentario  

The URI to TrackBack this entry is: https://penjaments.wordpress.com/2012/05/15/retalla-com-puguis/trackback/

RSS feed for comments on this post.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: