SABOTATGE CULTURAL

La imatge l’hem vist sovint a la premsa, quan es parla de vandalisme: joves robant en botigues d’aparells electrònics, robant teles de plasma o mòbils o ordinadors… Artefactes de consum (consum del sistema).
Als setanta i vuitanta hi havia un munt de sèries de televisió que recreaven la delinqüència (marginació, drogues, màfies…), sempre des del punt de vista policial, és clar: Miami Vice, Las Calles de San Francisco, Starky i Hutch…
I ara el capítol musical. L’any 1994, la banda de hip hop Beastie Boys va fer una mena d’homenatge a aquestes series amb el videoclip del tema Sabotage, una cançó i un videoclip claus per a la banda nord-americana. Fins aquí res de nou.
Però què passaria si, per una vegada, els policies de les series haguessin de perseguir perillosos delinqüents que el que volen és robar… llibres! Llibres d’una biblioteca! Perquè els llibres fossin entesos com objectes de consum perillosos, que poden donar alguna idea no codificada o et poden fer riure… Objectes desitjats per tothom fins al punt de robar-los.
Doncs bé, aquesta alternativa és una realitat a la recent revisió “cultural” del famós videoclip dels Beastie Boys (que m’ha descobert una bona amiga, la Raquel) que serveix de spot promocional per a les biblioteques de Chicago. Per un cop…

Anuncios
Published in: on septiembre 3, 2013 at 3:32 pm  Comments (1)  

The URI to TrackBack this entry is: https://penjaments.wordpress.com/2013/09/03/sabotatge-cultural/trackback/

RSS feed for comments on this post.

One CommentDeja un comentario

  1. Un vídeo molt ben trobat, i explicat. Li dóna un aire macarra al fet de llegir, cosa que sempre va bé per animar el cotarru.


Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: